BoDi sense - студио за фризьорство и козметика
Услуги
За нас
Грижата за ръцете е важен фактор за изграждане на добър имидж на всяка съвременна жена. Нашите специалисти ще предложат професионален съвет за най-ефективната процедура, която ще позволи ръцете Ви да изглеждат красиви и поддържани. Също така, постоянната грижа за кожата и ноктите на ходилата е гаранция за съхранението на младостта, красотата и здравето на тази част от Вашето тяло. В наши дни грижите за съвременния маникюр са изключително разнообразни и включват широк спектър от услуги - сезонни процедури за ръце и нокти, оформяне на обикновен и френски маникюр, лакиране, ноктопластика, спа процедури за крака, поставяне на гел и други.Някои интересни факти...

Ноктите и косата са съставени от едно и също нещо – протеина кератин.

Нокътните плочки са съставени от мъртви клетки и обратно на вярванията - те не дишат. За разлика от тях нокътните легла и кутикулите са съставени от живи клетки и се нуждаят от кислород, витамини и минерали.

Ноктите на ръцете растат с 0,1 милиметър дневно, което прави 1 сантиметър на 100 дни. За цялостното им израстване са нужни от 4 до 6 месеца. За ноктите на краката този период е между 12 и 18 месеца.

Растежът на ноктите се влияе от състоянието на организма, хормоналния баланс и възрастта.

Психолози смятат, че хората с дълги маникюри са творци, прелъстителките предпочитат кафявия цвят на лака, а притежателките на лакирани в червено нокти често са агресивни.

Когато решите да лакирате ноктите си, имайте предвид, че изборът на цвят е особено важен. Той може да бъде причина за невероятен късмет или пък за ужасно преживяване. Според някои теории, цветът е мощен радар, който отлично улавя различните космическите енергии.Copyright © 2019 BoDi sense Institute. Всички права запазени.